Limoncello



Ένα αρωματικό, δροσιστικό και χωνευτικό λικέρ, που μπορείτε να σερβίρετε μετά το φαγητό, σαν καλοκαιρινό, ελαφρυ ποτάκι ή να το χρησιμοποιήσετε στα cocktail σας.




Υλικα:

  • 4-5 λεμόνια
  • 500ml ρακή 
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250ml νερό 


 

Εκτέλεση:

Αρχικά αποστειρώνουμε ένα γυάλινο βάζο. Αφού πλύνουμε τα λεμόνια, τα ξεφλουδίζουμε με ένα peeler. Βάζουμε στο βάζο τη ρακή μάζι με τις φλούδες, κλείνουμε καλά το καπάκι και τοποθετούμε σε ένα σκιερό μέρος ( εγώ το έβαλα σε ντουλάπι). Περιμένουμε μια εβδομάδα...
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 3'. Περνάμε τη ρακή από ένα φίλτρο του καφέ. Αφού κρυώσει καλά το σιρόπι, το τοποθετούμε στην σουρωμένη, κιτρινη πλεον, ρακή. 
Τοποθετούμε σε αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι, και περιμένουμε άλλες 10 μέρες τουλάχιστον.
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, το έχετε πάντα στο ψυγείο.

Καλη επιτυχία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις