ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ


Ένα γλυκό που το συναντάμε σε διάφορες εκδοχές, με ποικίλα υλικά και φτιαγμένα με διαφορετικούς τρόπους. Εγώ ήθελα να φτιάξω ένα απλό, πολύ απλό, γλυκό με τα υλικά που είχα ήδη στο σπίτι μου και τελικά το αποτέλεσμα… απλά υπέροχο!

Υλικά

100 γρ. κακάο άγλυκο

100 γρ. καρύδι χοντροκομμένο

100 γρ σοκολατένιες νιφάδες ρυζιού (δημητριακά)

200 γρ ζάχαρη άχνη

200 γρ. φρυγανιά τριμμένη (ή 100 γρ. φρυγανιά και 100 γρ. αμύγδαλο τριμμένο σε σκόνη)

1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ (εγώ έβαλα limoncello)

Νερό

Για την επικάλυψη: κακάο και τριμμένη καρύδα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε σιγά-σιγά νερό, όσο χρειάζεται να γίνει το μείγμα μας μία σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε σε μπαλίτσες και κυλάμε στο κακάο ή την καρύδα.

*για την επικάλυψη φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα υλικά της αρεσκείας σας όπως τρούφα ή ακόμα και ζάχαρη άχνη. Η καρύδα όμως (για όσους την προτιμούν) δίνει μία ιδιαίτερη γεύση και σε συνδυασμό με το κακάο είναι απόλαυση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις